DSC_5441_edited-1.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, nature, and food. Hope you have a nice stay!

Oppskrift på grissini

Oppskrift på grissini

grissini-2332.jpg

Ikke kjøp i butikken, bak de selv!
 

Er veldig godt. Det er brødpinner som du enten kan kjøpe ferdig i butikken, da er de veldig rette og helt like. Hvis du baker de selv som jeg har gjort nå så blir de tykke, tynne, ujevne, veldig rare og veldig gode. Nå kan du bruke slike brødpinner til veldig mye rart.
Jeg foreslår at du for eks ruller parmaskinke eller spekeskinke rundt hvis du skal servere tapas?
Kanskje du lager luksusvariant og ruller ost rundt også sammen med skinken?
 

Fin snacks eller fin vertinnegave

Du kan bruke grissini bare til å dyppe i dip sammen med grønnsaker hvis du vil ha noe mer enn bare grønnsaker ...Grissini i stedet for potetgull. Grissini og hummus eller tzatziki, og grissini kan også være gøy å bake og kanskje gi bort som gave. Bak en bunt, knytt de sammen med en fin rustikk mattråd.


Mulighetene er i hvert fall uendelige...

grissini-2338.jpg

Oppskrift på grissini

Jeg lette etter oppskrift på grissini og det ble litt sammenblanding av flere oppskrifter.
Steketiden varierer fra ovn til ovn, jeg erfarte at på stekeovnen på hytta så brukte grissiniene dobbelt så lang tid på å bli ferdig som oppskriften tilsa. Det var forresten veldig varierende steketid, så følg med. De skal være gylne i hvert fall...

grissini-2352.jpg
grissini-2346.jpg

Til ca 4 personer

3 ss smør
2 dl melk
tørrgjær (jeg brukte ca 3 ts)
6 dl hvetemel

1 ts maldonsalt
1 dl parmesan (revet)
nykvernet pepper
karve

Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og ha i melken. Varmes til 37 grader.
Ta kjelen av platen og dryss tørrgjæren over melkeblandingen. La dette stå i 10 minutter.

Bland hvetemel og maldonsalt sammen i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og kna deigen sammen i ca 5 minutter for hånd til den er jevn og smidig. Justere med evt mer mel hvis det blir for fuktig (min ble ikke det).

Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter (jeg lot min heve i vannbad og til den var dobbelt så stor).

Forvarm ovnen til 175 grader og kle to bakeplater med bakepapir.

Del deigen i 24 like biter. Rull hver bit til en lang pinne som er ca like lang som bredden på bakeplaten. Jeg rullet mine grissinier på en stor trefjøl.
Strø over revet parmesanost, nykvernet pepper og noen få klyper salt.
Jeg laget noen også bare med karve.  Jeg rullet pinnene forsiktig slik at krydderet skal feste seg.

Stekes i ovnen i ca 15 minutter til de er sprø og gyldne. Avkjøles helt og oppbevares i en tett plastpose.
Jeg lot mine ligge på et brett til dagen etter med kjøkkenhåndkleover.

Pensle med egg? Jeg gjorde egentlig ikke det, men etter en stund i ovnen på første brettet så tok jeg ut og gjorde det. Det ble bedre, jeg synes de fikk finere farge. Jeg leser i noen oppskrifter at noen bruker også vann, noen gjør det ikke - mens noen bruker eggpensling.
Mitt tips er å lese flere oppskrifter og så kanskje prøve seg litt fram. Jeg tror at neste gang så skal jeg pensle litt med egg FØR jeg har på krydder for å se hvordan det blir. 

grissini-2336.jpg
grissini-2343.jpg
fiskesuppe (2).jpg
fiskesuppe (1).jpg

Serveringstips: Til fiskesuppen

Hvem elsker vel ikke kanelsnurrer?

Hvem elsker vel ikke kanelsnurrer?

Restaurant Beulings i Amsterdam

Restaurant Beulings i Amsterdam