DSC_5441_edited-1.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, nature, and food. Hope you have a nice stay!

No knead bread

No knead bread

hjemmebakt brod-2537.jpg

Jeg jukset litt

og brukte Kitchenaiden min på dette brødet. Tante L serverte brødet når vi var på hytta hos de tidligere i høst og det var så godt. Nybakt brød til frokost med kokte egg og bacon. Herremin, jeg har ikke mer å si.

Oppskriten er fra Trines matblogg. Jeg har ikke brukt emmer, men sammalt rug. 
Som min tante L gjorde så gjorde også jeg: Jeg hadde i mandler, valnøtter, tørkede aprikoser og gresskarkjerner. Det du har tar du!
Men jeg  gjorde en feil fordi jeg satte brøddeigen til kaldheving i kjøleskapet over natta fremfor på benken. Det gikk faktisk bra med en liten innsats! Jeg satte deigen inn i ovnen på hevetemperatur i 2 timer, så etter å ha brettet brødet etter instruksjon, så satte jeg det i ildfast form tilbake i ovnen i 2 timer til heving. på hevetemperatur altså.
Steking etter anvisning. Lokk laget jeg av aluminiumsfolie (som en luftig hatt)
Etter endt steketid skrudde jeg ovnen av og lot brødet stå i 10 minutter til. Da ble det helt perfekt. I min ovn. 

hjemmebakt brod-2556.jpg

Vi spiste ferskt brød med smør, ost og marmelade. Nam nam! 

Les mer: Sugen på  å bake noe søtt i stedet for? Blåbærmuffins!

Restaurant Toyo i Paris

Restaurant Toyo i Paris

Reiseminne fra Venezia - fiskemarkedet

Reiseminne fra Venezia - fiskemarkedet